Wat houdt het onderzoek in?

Dit is het meest complete sportmedische onderzoek voor de triatleet en duatleet, niet alleen gericht op preventie maar ook op prestatieverbetering! Voor personen die aan triathlon doen en daarbij prestatiegericht bezig zijn. Uiteraard volledig uitgevoerd door een in triathlon en duathlon gespecialiseerde sportarts. Triatleten en duatleten uit heel Nederland en van ver daarbuiten komen naar Amersfoort voor dit sportmedisch onderzoek. De triatleten uit de nationale en regionale selecties alsmede de absolute internationale toptriatleten en topduatleten worden in Amersfoort getest.
Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis.

Metingen: lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en gezichtsvermogen.

Er wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten, uiteraard specifiek gericht op triathlon specifieke problemen.

Tevens wordt een longfunctietest (inhoud en kracht) verricht,  een rust-ECG gemaakt en een maximale inspanningstest met ECG controle  en ademgasanalyse uitgevoerd. De Anaerobe drempeltest wordt zowel op de fiets (eigen fiets of fietsergometer) als op de loopband uitgevoerd. Verder wordt er in overleg uitgebreid bloedonderzoek verricht. Voeding en supplementen worden besproken.

De anaerobe drempeltesten worden uitgevoerd met een triathlon specifiek protocol. Met deze waarden kunnen nauwkeurig de anaerobe drempel, de VO2-max en de trainingszones worden bepaald, zowel voor fietsen als voor hardlopen. De trainingszones worden vervolgens bepaald aan de hand van de anaerobe drempel, rusthartfrequentie en maximale hartfrequentie.

Aansluitend ontvangt u mondeling en schriftelijk advies omtrent het optimaliseren van uw trainingen.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur.

Om prestatieverbetering te monitoren is herhaling van de inspanningstest met ECG en ademgasanalyse (de anaerobe drempeltest) na een trainingsperiode zeer zinvol.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspaak

Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl

 

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een handdoek, sportschoenen en een flesje ochtendurine.

U kunt uw eigen hardloopschoenen en fietsschoenen meenemen. Aanwezige pedaalsystemen: SPD, SPD-SL, Look, Look-Keo, Time ATAC, Speedplay, (andere systemen in overleg).

Hoe moet u zich voorbereiden op het sportmedisch onderzoek?

· Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.

· U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

· Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

· Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt.

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen Sportmedische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland )

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

 

Klik hier voor zorgvergoedingen

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl