De Wingate-test is een sprinttest op een fietsergometer waarbij het sprintvermogen gedurende 30 seconden gemeten wordt. Het sprintvermogen wil zeggen de explosieve startkracht, het acceleratievermogen en de tijd dat de sprint kan worden volgehouden. De test is een veel gebruikte en betrouwbare methode om deze eigenschappen van bijvoorbeeld baanwielrenners en sprinters in te schatten. Daarnaast kan deze test gebruikt worden om te kunnen volgen of deze eigenschappen bij een bepaalde renner bijvoorbeeld zijn verbeterd na een specifiek trainingsprogramma.

Specifieke test voor baanwielrenners, schaatsers, downhillers, shorttrackers, BMX.

De startkracht is de sterk explosieve kracht die noodzakelijk is om een versnelling in te zetten. Het acceleratievermogen is het vermogen om door te versnellen tot een bepaalde maximum snelheid. De tijd dat een bepaalde maximum snelheid volgehouden kan worden wordt in trainerstaal ook wel het weerstandsvermogen genoemd. Het betreft dan de weerstand tegen vermoeidheid of verzuring.

Startkracht en acceleratievermogen zijn op te drijven door te trainen op kracht en snelheid. Het weerstandsvermogen kan men trainen door interval- en circuittraining.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen

Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl

 

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst