SMA Midden Nederland als eerste in Nederland SCAS gecertificeerd volgens de nieuwe eisen

Dinsdag 11 september is SMA Midden Nederland de hele dag bezocht door de SCAS.

Doel was her certificering voor het kwaliteitsregister voor sportmedische instellingen conform de nieuwe richtlijnen. SMA Midden Nederland heeft zich volgens de strengste normen nen 1226 laten controleren, zodat aan de hoogste eisen voor een termijn van 4 jaar kan worden voldaan. Na een lange intensieve dag waarop zowel kwaliteitshandboeken, documenten, administratie en apparatuur, onderhoud en ruimtes goed zijn gecontroleerd hebben wij als eerste SMA de mededeling gekregen dat wij geen kritische verbeterpunten hebben en dus zonder verdere voorwaardes voorgedragen zijn voor her-certificering voor 4 jaar. Tijdens de audit zijn er uiteraard punten naar voren gekomen die wij kunnen gebruiken om onze kwaliteit verder te verbeteren.

De (vrij vertaalde)  conclusie van de SCAS: “Het team van SMA Midden Nederland werkt vanuit interne motivatie naar het leveren van topkwaliteit binnen het vakgebied waar zij zeer bekwaam in zijn, deze interne motivatie is gedurende de hele audit dag aan alles te merken en komt terug in de gehele organisatie en werkwijze.”

Wij zijn zeer trots op dit resultaat. Dit bevestigt waar wij voor staan: “Sportmedische zorg op het hoogste niveau voor alle (duur) sporters”