SMA Midden Nederland wordt Sportgeneeskunde Midden Nederland

 

 SMA Midden Nederland wordt Sportgeneeskunde Midden Nederland

 

Per 01 januari 2021 wordt SMA Midden Nederland overgenomen door Bastiaan Booij. SMA Midden Nederland is in 2003 opgericht als SMA Amerongen door sportarts Guido Vroemen. In 2011 is het SMA verhuisd van Amerongen naar Amersfoort en verder gegaan onder de naam SMA Midden Nederland. Samen met zijn partner, Eefke Vroemen-Schneiders, de sportartsen Rik van der Kolk en Bernard te Boekhorst, de bewegingsdeskundigen Mark Schouten en Remco Grasman en administratief medewerksters Christine Boon en Helen van de Peut is het team van SMA Midden Nederland al jaren een begrip voor de duursporters in Amersfoort en omgeving.

 

Directeur Bastiaan Booij is verheugd met de toevoeging van SMA Midden Nederland. “Met het toevoegen van SMA Midden Nederland zetten we een strategisch belangrijke stap in het sterk veranderende zorglandschap waar de sportarts als medisch specialist sinds 2016 onderdeel van uitmaakt.”

 

Ook is Booij trots op het feit dat Guido Vroemen, samen met het voltallig team, vertrouwen heeft in het concept en zich voor de toekomst heeft verbonden aan Sportgeneeskunde Midden Nederland. “Met Guido verbinden we een fantastische sportarts aan ons team. Zijn netwerk en expertise in de duursport zijn zeer groot en daarmee zorgen we dat naast het curatieve aanbod ook de sportperformance is geborgd” sluit Booij af.

 

Guido en Eefke hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het veranderende zorglandschap steeds verder af ging staan van hun passie en dat het dagelijks bezig zijn met rand voorwaardelijke zaken ook de nodige energie heeft gekost. De rol van de verzekeraars wordt steeds groter in de zorg en de administratieve zaken nemen een dusdanige plek in dat er minder tijd overblijft voor wat echt belangrijk is; het leveren van goede sportmedische zorg. Om weer meer bezig te kunnen zijn met hun passie, duursport, zijn Guido en Eefke blij dat Bastiaan Booij het SMA verder vorm gaat geven en de ontwikkelingen gaat doorvoeren die nodig zijn in deze zorgmaatschappij.

 

Guido gelooft dat deze stap ook een heel aantal inhoudelijke kansen biedt voor verdere professionalisering van de sportmedische zorg, welke nodig is om door te kunnen groeien en de sporters in de regio te kunnen blijven voorzien van topsport medische zorg.