fietspositie analyse

2 daagse opleiding tot gecertificeerd Professional Bikefitting, 27 en 28 januari 2015

2 daagse opleiding tot gecertificeerd “Professional Bikefitting Basis”

27 en 28 januari 2015

Door sportarts Guido Vroemen en bewegingswetenschapper Hidde Bekhuis van SMA Midden Nederland, ism Gebiomized.

 

TAS Omnisport

Wielrennen en triatlon zijn enorm in opkomst. Wielrenners willen optimaal presteren en laten steeds vaker een fietspositie analyse/ bike fitting uitvoeren. Er zijn diverse aanbieders hiervan in Nederland, het niveau is echter wisselend. SMA Midden Nederland, als expertisecentrum in Nederland op dit gebied streeft er naar het niveau van fietspositie analyses/ bikefitting op hoger niveau te krijgen. Bewegingswetenschapper Hidde Bekhuis en sportarts Guido Vroemen, autoriteiten op gebied van fietspositie analyses, geven in januari 2015 wederom de gebioMized ISCO fietspositie analyse cursus. Deze cursus is nodig voor het verkrijgen van het ISCO certificaat “professional bikefitting basic”.

Na het introduceren van deze opleiding in Nederland in 2014 is er op veler verzoek in januari weer een 2-daagse opleiding gepland. Deze opleiding biedt toegang tot de meest up-to-date bikefitting technologie en kennis. De opleiding is bedoelt voor bikefitters zoals; fietsspecialisten, trainers, fysiotherapeuten en sportartsen.

Verbeter je theoretische en praktische kennis met betrekking tot een klantgerichte en wetenschappelijk onderbouwde fietspositie analyse welke verder gaat dan elke andere methode. Dit onder andere door gebruik te maken van dynamische drukmeting. Verhoog de kwaliteit van het advies en de klant tevredenheid door uitstekende biomechanische vakkennis en ergonomische vaardigheden.

De ISCO fietspositie analyse cursus is onderscheidend doordat geleerd wordt te werken met dynamische druk analyse op het zadel (basic), in de schoenen en op het stuur (beide advanced). Daarnaast wordt vanzelfsprekend ook geleerd hoe door middel van videoanalyse een dynamische fietspositie analyse uit te voeren volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

De cursus leidt op tot het certificaat “ISCO Professional Bikefitting basic”. Het keurmerk voor de betere Bikefitter/ fietspositie analyse.

10293613_4083019609728_3998358018003055027_o

Inhoud van de ISCO basic cursus:

 • Anatomische kennis over in de wielersport
  gerelateerde blessures en hoe fietspositie hier invloed
  op heeft.
 • Kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van een
  dynamische fietspositie met behulp van camera’s.
 • Kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van een
  dynamische fietspositie met behulp van camera’s.
 • Wetenschappelijke kennis, maar 75% van de tijd
  praktisch bezig zijn onder begeleiding van
  professionals.
 • Gratis webinars na afloop.

Kosten: €490 euro, excl. BTW (Voor 2 dagen, incl. koffie, thee, lunch, reader en certificaat)

Voor aanmelden en overige vragen mail naar : Guido@sportarts.org of bel: 033-3030085/ 06-26276259

Let op: er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op: http://gebiomized.de/isco-2013/isco-fit-school/

Bekijk de flyer: ISCO basic infoV2