Wat houdt het onderzoek in?

Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevant medische gegevens en uw sportgeschiedenis.

Metingen: lengte, gewicht,  bloeddruk en rust-ECG.

Inspanningstest met continue ECG- (hartfilmpje) controle en ademgasanalyse met, indien geïndiceerd, bloeddrukmeting. Deze maximale inspanningstest kan zowel op de fietsergometer als op de loopband worden uitgevoerd en ook op uw eigen fiets. Binnen SMA Midden Nederland, te Amersfoort,  zijn de sportartsen gespecialiseerd in anaerobe drempeltesten, zowel op loopband als op de fiets. SMA Midden Nederland is als enige centrum in Nederland gespecialiseerd in inspanningstesten op eigen fiets en op de loopband. Wilt u de test uit laten voeren op uw eigen fiets, neem dan vooraf contact op. Deze testen worden alleen uitgevoerd door sportarts Guido Vroemen.

Conditiemeting en beoordeling van de belastbaarheid van het hart. De VO2MAX, anaerobe drempel en trainingszones worden nauwkeurig gemeten. Dit onderzoek is met name geschikt voor mensen die gericht(er) willen gaan sporten en voor duursporters, met name wielrenners, hardlopers en triatleten die met hartslagmeter (willen gaan) trainen. Zeker voor sporters in training voor een triathlon, marathon of toertocht/ cyclo is deze inspanningstest zeer sterk aan te raden.

Het verschil tussen de Anaerobe Drempel test en VO2Max test zit in het testprotocol.

De Anaerobe Drempeltest is een duursportspecifiek protocol waarbij de weerstand/snelheid elke 3 minuten wordt verhoogd totdat de anaerobe drempel is bereikt, daarna wordt de weerstand/snelheid per minuut verhoogd tot maximaal. Dit protocol is met name geschikt voor wielrenners, triatleten en hardlopers die zich richten op afstanden vanaf ongeveer 10 km. Dit protocol wordt vrijwel bij geen ander SMA in Nederland uitgevoerd. Duursporters vanuit het hele land komen hiervoor naar SMA Midden Nederland. De KNWU en NTB willen de atleten graag volgens dit protocol getest hebben.

De anaerobe drempeltest is bij uitstek geschikt voor deelnemers aan de Marmotte of de Alpe D’HuZes en voor prestatiegerichte wielrenners, triatleten en hardlopers.

Speciaal voor triatleten voeren we op verzoek de combi-test uit. Hierbij wordt een anaerobe drempeltest op de fiets en direct aansluitend op de loopband uitgevoerd. Deze test duurt ongeveer 1,5 uur en kost €315. Bent u triatleet en wilt u deze test neem dan contact op met ons.

De VO2Max test is een test met een kort protocol waarbij de weerstand/snelheid elke minuut wordt verhoogd tot maximaal. Dit protocol is met name geschikt voor spelsporters, baanatleten, baanwielrenners en schaatsers (korte afstand).

Tijdsduur: VO2MAX test ongeveer 45 minuten. Kosten €210

Anaerobe drempeltest 60 minuten. Kosten €210

(Combitest (triathlon) 1,5 uur. Kosten €315)

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl

 

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een handdoek en sportschoenen. U kunt uw eigen fietsschoenen meenemen.

Aanwezige pedaalsystemen: SPD, SPD-SL, Look, Look-Keo, Time ATAC, Speedplay, (andere systemen in overleg)

Op verzoek kan de inspanningstest op uw eigen fiets worden uitgevoerd. Dit kan alleen in overleg

Waar moet u rekening mee houden voor de test?

Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test. (Dus geen interval training of wedstrijdtempo’s maar wel eventueel korte training in rustige duurtempo, zone 0-1)

U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen  Sportmedische- en Cardio vragenlijstSMA-Midden Nederland )

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

Klik hier voor zorgvergoedingen