Wat houdt het in?

Een fietspositiemeting, ook wel fietspositie analyse genoemd, is er voor elke recreatieve en competitieve wielrenner, mountainbiker en triatleet. Een betere fietspositie zorgt er voor dat je harder kan fietsen, je voorkomt klachten aan o.a. rug, knieën, nek en schouders. Bij blessures is een fietspositie analyse door een sportarts een goede manier om van klachten af te komen. De dynamische fietspositiemeting wordt vooraf gegaan door een anamnese met o.a het doornemen van een vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis.
Daarna wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten. Daarna wordt de eigenlijke meting uitgevoerd. Bij deze fietspositiemeting wordt uw eigen fiets in een ergometer geplaatst en wordt uw houding tijdens het fietsen geanalyseerd middels high speed camera’s, analyse software en GebioMized analyse apparatuur en eventueel druksensoren en pedaalkrachtmeting. Uiteraard worden ook de schoenplaatjes goed afgesteld. De bewegingsdeskundige is zowel analytisch, wetenschappelijk, medisch als technisch hoog opgeleid. Niet voor niets komen triatleten van over de hele wereld naar Amersfoort om optimaal op de fiets gezet te worden. Diverse prof-wielerploegen komen eveneens. Maar ons doel is om ook de recreatieve fietsers klachtenvrij en optimaal op de fiets te zetten.

Naast de fietsafstelling wordt uiteraard ook gekeken naar de individuele mogelijkheden. Op indicatie kan een zadeldruk meting, pedaaldruk meting en / of triathlonstuur meting worden uitgevoerd.

Wij beperken ons tot het afstellen van tijdritfietsen, triathlonfietsen, racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. Komt u met een mountainbike, overleg dan graag vooraf welk type achteras of derailleur u hebt. Voor fietspositie analyses bij E-bikes, randonneurs en toerfietsen kunt u helaas niet bij ons terecht.

 

Dynamische meting
Intake met lichamelijke screening X
Schoenplaatjes afstellen X
Video analyse d.m.v. 2 highspeed camera’s bij deze analyse zijn de gewrichtshoeken gemeten tijdens de video opnames leidend voor de afstelling (GebioMized) X
Zadeldrukmeting en pedaaldruk optimaliseren van zadeldruk of voetdruk d.m.v. GebioMized systeem X (op indicatie)
Verslag en advies X
Kosten 210 €

 

SMA Midden Nederland doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar de beste manier van fietspositieanalyses en is hierin ook internationaal toonaangevend. Wij hebben een combinatie gemaakt van al het goede van de verkrijgbare systemen. Op deze manier zijn wij niet merkgebonden en hebben wij de sterke punten van alle huidige systemen gecombineerd. Helaas is er nog niet een fabrikant die het perfecte systeem heeft ontwikkeld. Wij hebben op deze manier wel het beste systeem dat er op dit moment is, maar blijven altijd op zoek naar verbetering.  Hiervoor wordt op dit moment gebruik gemaakt van GebioMized, Bioracer Motion system en high speed camera’s.

Voor een korte video impressie van de mogelijkheden die GebioMized biedt klik hier

Voor een korte video impressie van de mogelijkheden die Bioracer Motion biedt klik hier

Tijdsduur ongeveer 1,5 uur voor de fietspositie meting

De kosten vallen in veel gevallen onder sportmedisch onderzoek of sportmedisch advies. Kijk hier voor vergoeding vanuit uw verzekering

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar info@SMAMiddenNederland.nl

IMG-20150202-WA0002   20150120_134937

Opstelling 2D dynamische fietspositie analyse

   gebiomized pro

gebiomized saddle   gebiomized foot

Afbeeldingen druk metingen

Wat moet u meenemen?

Uw eigen fiets, inclusief de wielen. Eventueel met extra materiaal als stuurpen of ander zadel.

Fietskleding en fietsschoenen.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Consult-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen  Sportmedische vragenlijst SMA-consult )

Tarieven 2020

De kosten voor een standaard fietsmeting zijn €210 (Wanneer u met 2 fietsen komt is krijgt u voor de 2e fiets 50% korting) 

De kosten kunnen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar komen. Informeer hiernaar bij SMA Midden Nederland

Klik hier voor zorgvergoedingen