Wat houdt het onderzoek in?

Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis.
Metingen: lengte, gewicht,  bloeddruk en rust-ECG.
Inspanningstest met continue ECG (hartfilmpje)controle en, indien geïndiceerd, bloeddrukmeting en/of longfunctiemeting. Deze maximale inspanningstest wordt bij voorkeur op de fietsergometer uitgevoerd, maar kan ook op de loopband worden gedaan. De intensiteit (weerstand of snelheid) wordt telkens verhoogd onder continue ECG-controle.

Conditiemeting en beoordeling van de belastbaarheid van het hart. Dit onderzoek is met name geschikt voor mensen boven de 35 jaar die (willen gaan) sporten. Is met name geschikt voor mensen die mogelijk een verhoogd risico lopen op hart- en vaatproblemen vanwege gezondheidsklachten of familiair voorkomende hartproblemen.

Tijdsduur: ongeveer 40 minuten.

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op

Bel 033-3030085 (werkdagen 9:00-14:00) of stuur een mail naar info@SMAMiddenNederland.nl

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een badhanddoek en sportschoenen.

Eventuele verwijzing. Dit is in bepaalde gevallen nodig

U kunt uw eigen fietsschoenen meenemen. Aanwezige pedaalsystemen: SPD, SPD-SL, Look, Look-Keo, Time ATAC, Speedplay, (andere systemen in overleg)

Hoe moet u zich voorbereiden op de inspanningstest?

· Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.

· U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

· Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

· Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR (in te vullen door sporter)

V-Lifestyle-medische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR (in te vullen indien u niet sport/ geen sporter bent)

 

Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen

Sportmedische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland (voor sporters)

Leefstijl medische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland (voor niet sporters en/of mensen met gezondheidsproblemen zoals ernstig overgewicht, diabetis, hart- en vaatproblemen)

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

Klik hier voor zorgvergoedingen

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl