Wat houdt het onderzoek in?

Dit is een zeer compleet sportmedisch onderzoek, niet alleen gericht op preventie maar ook op prestatieverbetering. Voor personen die intensief sporten en daarbij prestatiegericht bezig zijn of de ambitie hebben dit te gaan doen. Een must voor met name duursporters. Traint u voor een marathon, triathlon, toertocht of wielerwedstrijd dan is dit het meest geschikte onderzoek voor u. Uitgevoerd door sportartsen die al jaren dagelijks vele duursporters begeleiden.
Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis.

Metingen: lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en gezichtsvermogen plaats.

Er wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten.

Tevens wordt een longfunctietest (inhoud en kracht) verricht,  een rust-ECG gemaakt en een maximale inspanningstest met ECG-controle  en ademgasanalyse uitgevoerd. Verder wordt er in overleg ook uitgebreid bloedonderzoek verricht. De kosten van dit bloedonderzoek a €60 worden extra in rekening gebracht

Tijdens de maximale inspanningstest vindt er ademgasanalyse plaats. Met deze waarden kan nauwkeurig de anaerobe drempel worden bepaald, de VO2-max en de trainingszones. Deze maximale inspanningstest kan zowel op de fietsergometer als op de loopband worden uitgevoerd. De intensiteit wordt telkens verhoogd onder continue ECG-controle. Vervolgens worden de trainingszones bepaald aan de hand van de anaerobe drempel, rusthartfrequentie en maximale hartfrequentie.

Aansluitend ontvangt u mondeling en schriftelijk advies omtrent het optmaliseren van uw trainingen. Uiteraard wordt het hele onderzoek door een sportarts uitgevoerd

Tijdsduur: ongeveer 90 minuten.

Om prestatieverbetering te monitoren is herhaling van de inspanningstest met ECG en ademgasanalyse (de anaerobe drempeltest) na een trainingsperiode zeer zinvol.

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op

Bel 033-3030085 (werkdagen 9:00-14:00) of stuur een mail naar info@SMAMiddenNederland.nl

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een handdoek, sportschoenen  en een flesje ochtendurine.

U kunt uw eigen hardloopschoenen of fietsschoenen meenemen. Aanwezige pedaalsystemen: SPD, SPD-SL, Look, Look-Keo, Time ATAC, Speedplay (andere systemen in overleg)

Hoe moet u zich voorbereiden op het sportmedisch onderzoek?

· Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.

· U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

· Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

· Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen Sportmedische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland )

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

 

 

Klik hier voor zorgvergoedingen

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl