Wat houdt het onderzoek in?

Anaerobe drempeltest op de fietsergometer en aansluitend op de loopband

Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevant medische gegevens en uw sportgeschiedenis.
Metingen: lengte, gewicht,  bloeddruk en rust-ECG.
Inspanningstest met continue ECG- (hartfilmpje) controle en ademgasanalyse met, indien geïndiceerd, bloeddrukmeting. Deze maximale inspanningstest wordt op de fietsergometer en aansluitend op de loopband uitgevoerd. Dit kan ook op uw eigen fiets, overleg dit wel altijd vooraf aangezien alleen sportarts Guido Vroemen deze testen op eigen fiets uitvoert. Binnen SMA Midden Nederland, te Amersfoort,  zijn de sportartsen gespecialiseerd in anaerobe drempeltesten, zowel op loopband als op de fiets en met name in de combinaties. SMA Midden Nederland is als enige centrum in Nederland gespecialiseerd in inspanningstesten op eigen fiets en op de loopband en in triathlonspecifieke testen.

Conditiemeting en beoordeling van de belastbaarheid van het hart. De VO2MAX, anaerobe drempel en trainingszones worden nauwkeurig gemeten. Dit onderzoek is met name geschikt voor duatleten en triatleten die gericht(er) willen gaan trainen. triatleten die met hartslagmeter (willen gaan) trainen.

De Anaerobe drempeltest is een duursportspecifiek protocol waarbij de weerstand/snelheid elke 3 minuten wordt verhoogd totdat de anaerobe drempel is bereikt, daarna wordt de weerstand/snelheid per minuut verhoogd tot maximaal. Dit protocol is met name geschikt voor wielrenners, triatleten en hardlopers die zich richten op afstanden vanaf ongeveer 10 km. Dit protocol wordt vrijwel bij geen ander SMA in Nederland uitgevoerd. Duursporters en met name triatleten vanuit het hele land komen hiervoor naar SMA Midden Nederland. De KNWU en NTB willen de atleten graag volgens dit protocol getest hebben.

Speciaal voor triatleten en duatleten voeren we de combi-test uit. Hierbij wordt een anaerobe drempeltest op de fiets en direct aansluitend op de loopband uitgevoerd. Deze test duurt ongeveer 1,5 uur en kost €315. 

Combitest (triathlon en duathlon) 1,5 uur. Kosten €315

Wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op

Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een handdoek en sportschoenen. Zowel loop- als fietsschoenen. U kunt uw eigen fietsschoenen meenemen. Aanwezige pedaalsystemen: SPD, SPD-SL, Look, Look-Keo, Time ATAC, Speedplay, (andere systemen in overleg)

Op verzoek kan de inspanningstest op uw eigen fiets worden uitgevoerd. Dit kan alleen bij sportarts Guido Vroemen

Waar moet u rekening mee houden voor de test?

· Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.

· U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

· Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

· Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen Sportmedische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland )

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

Klik hier voor zorgvergoedingen