Wat houdt het onderzoek in?

Beter bekend als: sportkeuring of licentiekeuring. Dit onderzoek volstaat voor toelating voor een opleiding, KNWU licentie en deelname aan cyclo sportieven of deelname aan een internationale marathon. Wij werken samen met alle opleidingsinstituten en de KNWU.

Aan de hand van een vragenformulier wordt u gevraagd een aantal (sport-)medische gegevens te verstrekken. Vervolgens worden uw lengte, gewicht, vetpercentage en bloeddruk gemeten en er vindt een onderzoek van het gezichtsvermogen en gehoor plaats. Wij zijn bekend met alle richtlijnen en eisen per sportbond en opleiding. Hierdoor wordt het onderzoek aangepast aan het specifieke doel/ vraagstelling/verplichting.

Metingen: lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en gezichtsvermogen.
Verder wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten.
Ook wordt een longfunctietest (inhoud en kracht) verricht en een rust-ECG (hartfilmpje) gemaakt.
Dit onderzoek wordt vooral gedaan als algemene check-up bij diverse takken van sport zoals voor voetbal, wielrennen, tennis, hockey, waterpolo, zwemmen, golf, turnen en diverse andere sporten en is geschikt als licentiekeuring voor de KNWU.  Ook is dit onderzoek voldoende voor een sportmedische verklaring voor (sport-) opleidingen. Op indicatie  vindt er bloedonderzoek (bloedbeeld en cholesterol) plaats.

Tijdsduur: ongeveer 30 tot 45 minuten.

Voor de KNWU licentiekeuring adviseren wij om een anaerobe drempeltest uit te laten voeren naast de verplichtingen vanuit de KNWU. Dit omdat een inspanningstest met ECG veel meer informatie geeft over de hartfunctie dan alleen een rust ECG, dit is zeker voor wielrenners van belang. Daarnaast is het voor de trainingen zeer nuttig om de trainingszones, anaerobe drempel en VO2Max te weten. Dit complete onderzoek duurt ongeveer 75 minuten en de kosten zijn €260.

 

 

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen

Bel 033-3030085 (tussen 9:00 en 14:00) of stuur een mail naar: info@smamiddennederland.nl

Wat moet u meenemen?

Flesje ochtendurine

Comfortabele kleding en een handdoek.

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

** De onderzoeken zijn standaard zonder bloedonderzoek. Op verzoek kan er uiteraard bloedonderzoek worden uitgevoerd, welke voor kostprijs wordt doorberekend

Klik hier voor zorgvergoedingen