Wat houdt het onderzoek in?

Dit is het meest complete sportmedische onderzoek voor de wielrenner in Nederland, niet alleen gericht op preventie maar ook op prestatieverbetering! Voor personen die aan wielrennen doen en daarbij prestatiegericht bezig zijn. Vanuit de KNWU, UCI, NTB en ITU is expertise geleverd voor dit onderzoek.
Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over diverse relevante medische gegevens en uw sportgeschiedenis.

Metingen: lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en gezichtsvermogen.

Er wordt een uitvoerig lichamelijk onderzoek verricht van met name de spieren en gewrichten, uiteraard specifiek gericht op wielren specifieke problemen.

Tevens wordt een longfunctietest (inhoud en kracht) verricht,  een rust-ECG gemaakt en een maximale inspanningstest met ECG-controle en ademgasanalyse uitgevoerd. De Anaeroebe drempeltest kan op de eigen fiets of op de fietsergometer worden uitgevoerd. Met deze waarden kunnen nauwkeurig de anaerobe drempel, de VO2-max en de trainingszones worden bepaald. Vervolgens worden de trainingszones bepaald aan de hand van de anaerobe drempel, rusthartfrequentie en maximale hartfrequentie.Verder wordt er in overleg uitgebreid bloedonderzoek verricht. Voeding en supplementen worden besproken.

Powerprofile. Middels specifieke testprotocols wordt er op de eigen fiets met een vermogensmeter van SMA Midden Nederland een powerprofile gemaakt. Hieruit volgt waardevolle informatie over de specifieke kwaliteiten en aanleg van de wielrenner.

Pedaalkrachtmeting.

Aansluitend ontvangt u mondeling en schriftelijk advies omtrent het optimaliseren van uw trainingen.

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur.

Om prestatieverbetering te monitoren is herhaling van de inspanningstest met ECG en ademgasanalyse (de anaerobe drempeltest) na een trainingsperiode zeer zinvol.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen

Bel 033-3030085 (werkdagen 9:00-14:00) of stuur een mail naar info@SMAMiddenNederland.nl

Wat moet u meenemen?

Sportkleding, een handdoek, sportschoenen (eigen wielrenschoenen) en ochtendurine.

Hoe moet u zich voorbereiden op het sportmedisch onderzoek?

· Zorg er voor dat u uitgerust bent. Als u wilt sporten op de dag voor de test, doet u dan een lichte tot matige inspanning van korte duur. U kunt beter niet inspannen in de 12 uur voor de test en geen zware trainingen 48 uur voor de test.

· U kunt beter niet teveel eten in de 3 – 4 uur voor de test. Een lichte maaltijd is wel verstandig.

· Alcohol, koffie en tabak binnen 12 uur kunnen de test verstoren. Er is geen bezwaar tegen een kopje koffie ’s morgens.

· Zorg ervoor dat u niet uitgedroogd bent, drink voldoende water.

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst graag ingevuld mailen. Een handtekening zetten is niet nodig wanneer u het formulier per mail stuurt

V-Sportmedische-vragenlijst-SMA-Midden-Nederland_300XR

 

 

(Wanneer bovenstaande vragenlijst niet werkt op uw computer kunt u hieronder de vragenlijst in Word uploaden invullen en retourmailen

Sportmedische- en Cardio vragenlijst SMA-Midden Nederland )

Tarieven

Klik hier voor onze actuele tarievenlijst

 

Klik hier voor zorgvergoedingen

Afspraak maken of meer informatie? Bel 033-3030085 (telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00-14:00) Of stuur een mail naar: Info@SMAMiddenNederland.nl