Nieuws van onze atleten

Lees hier verder over de prestaties van onze atleten

Erik-Jan Spijkerman 3e op NK Wintertriathlon 

ENSCHEDE  29-03-2014– Het NK wintertriathlon was met twintig graden één van de warmste wintertriathlons ooit gehouden in Nederland. De omstandigheden waren beter dan tijdens het NK lange afstand in Almere afgelopen augustus.  Teun Sweere en Roos Hoogeboom werden de winnaars.  Zij verdedigden met succes hun nationale titels, die ze aan het begin van dit ‘winterseizoen’ hadden veroverd op de baan in Assen.

Samen met Erik-Jan Spijkerman en Martin Veenhuizen keerde Teun Sweere als eerste terug bij zijn fiets. Erik Jan Spijkerman won recent nog de Wintertriathlon in Groningen. Spijkerman kreeg tijdens het fietsen te maken met een op het parkoers stil gezette paardentrailer wat de nodige vertraging opleverde en een tijdstraf van 2 minuten. Hierdoor was de wedstrijd bij de mannen al in een vroeg stadium beslist.

Bij de vrouwen liep Eline Lute het snelst. Op de fiets en schaats stelde titelverdedigster Roos Hoogeboom orde op zaken. De Friese veterane Geke Venema legde uiteindelijk nog beslag op het zilver. Eline Lute werd uiteindelijk 3e.

Op de sprint-afstand waren Robert Beute en Pien Keulstra de snelsten. Bij het NK voor de junioren (op diezelfde afstand) gingen de titels naar Jerrie Suyker en Arianna Pruisscher. Voor Suyker was zijn eindtijd zelfs goed voor een tweede plaats achter Beute.

UITSLAGEN 
WINTERTRIATHLON ENSCHEDE
(10L - 50F - 20S)

MANNEN -----------------------------
 1 Teun Sweere      2:26:55	 
 2 Bart van Haare    2:28:53	 
 3 Erik-Jan Spijkerman  2:29:35	 

VROUWEN ----------------------------
 1 Roos Hoogeboom    2:43:33
 2 Geke Venema      2.29:43 V45	 
 3 Eline Lute      2:50:25

Abu Dhabi Ironman

In Abu Dhabi stonden o.a. Frederik van Lierde, Bas Diederen, Yvonne van Vlerken, Edo van der Meer en Wouter Duinisveld aan de start voor de IronMan. De omstandigheden waren pittig, de prestaties erg goed.

Diederen en van Vlerken al vroeg in topvorm

Wouter Duinisveld volbrengt in knappe tijd de halve IronMan

 

Erik Jan Spijkerman wint wintertriathlon Groningen

GRONINGEN – In en rondom sportcentrum Kardinge vond afgelopen weekend voor de tiende keer de wintertriathlon van Groningen plaats. Al was de winter vandaag ver te zoeken. Bij de start scheen de zon volop boven het lopersveld, dat meteen werd aangevoerd door Erik-Jan Spijkerman. De Noord-Hollander, getraind door sportarts Guido Vroemen, nam een halve minuut voorsprong op titelverdediger Martin Veenhuizen. Die voorsprong groeide op de 45 kilometer fietsen zelfs uit tot acht minuten. Betrekkelijk eenvoudig kon Spijkerman, Nederlands wintertriathlonkampioen van 2008, het daarna op het snelle ijs van Kardinge afmaken. Alleen specialisten Henk Bos en Richard Kramer schaatsten sneller, maar zij keken na de eerste onderdelen tegen een te grote achterstand aan. Veenhuizen en Kor Broers completeerden het mannenpodium. Eind deze maand mag Spijkerman in Enschede proberen om na zes jaar zilveren en bronzen plakken de nationale titel te heroveren.

UITSLAGEN 

WINTERTRIATHLON GRONINGEN
(10L - 45F - 20S)

MANNEN ------------------------------
 1 Erik-Jan Spijkerman  2.24.19
 2 Martin Veenhuizen   2.31.14
 3 Kor Broers       2.32.34
 4 Tiedo Tinga      2.34.23
 5 Marcel ten Wolde    2.35.09
 6 Henk Bos        2.36.33