KNMV keuring sportarts

Sportkeuring voor KNMV en KNAF

Bij de meeste takken van motorsport is een medische keuring verplicht. Je kunt hier voor terecht bij SMA Midden Nederland. Binnen SMA Midden Nederland wordt al jaren de keuringen voor de KNMV en KNAF uitgevoerd door de zeer ervaren sportartsen. Bij klachten werken we samen met sport- en manueeltherapeut Raymon Harzevoort die al geruime tijd werkzaam is als fysiotherapeut binnen de Motorsport.

Wanneer een medische keuring?

Bij de volgende takken van motorsport is een medische keuring verplicht voor het verkrijgen van een KNMV-licentie: supermoto, enduro, wegrace, motocross, ijsrace, trial-inters, grasbaan, speedway en dragrace (districtslicentiehouders uitgezonderd). Voor deelnemers aan EK- en/of WK-wedstrijden is een medische keuring altijd verplicht. Tot je 40e is een keuring drie jaar geldig, vanaf je 40e moet je jaarlijks worden gekeurd.

Waarom een verplichte medische keuring?

De KNMV stelt deze keuring verplicht omdat zij wil weten of het voor haar rijders medisch verantwoord is om deel te nemen aan deze sport. Daarnaast is het belangrijk voor de eigen veiligheid tijdens het rijden, maar ook voor de mederijders.

Medische keuring vaak vergoed door zorgverzekeraar

De keuringsinstantie dient gebruik te maken van het KNMV-keuringsformulier, de meeste instanties hebben deze formulieren op voorraad, maar je kunt deze voor de zekerheid ook zelf printen en meenemen naar de keuring. KNAF leden dienen zelf het formulier te downloaden. Meer informatie over de KNAF sportmedische keuring vindt u op de KNAF website .Veel zorgverzekeringen vergoeden (een deel van) de kosten voor een medische keuring.

volledige informatie vind je op: KNMV of KNAF