Wachttijd sportmedische onderzoeken

Plan je sportmedisch onderzoek op tijd

Gedurende het jaar hebben wij drukke en minder drukke periodes. De laatste 2 jaar moesten wij helaas regelmatig mensen teleurstellen die niet in de door hun gewenste periode terecht konden. In minder drukke periodes is de wachttijd 1 a 2 weken voor niet spoedeisende zaken. Onder spoedeisende zaken worden klachten en blessures verstaan die sinds kort bestaan en fors beperkend zijn voor sportbeoefening. Bij blessures in het algemeen en spoedeisende klachten in het bijzonder is een verwijzing van de huisarts nodig

Vanaf november begint bij ons de eindejaarsdrukte. Medio november zit over het algemeen de agenda voor de sportmedische onderzoeken voor de gehele maand december volledig volgepland. Dit heeft ermee te maken dat veel sporters de ruimte voor vergoeding van dat kalenderjaar nog willen gebruiken. Vanaf half januari wordt het echt druk met allerhande duursporters in voorbereiding op wedstrijdseizoen of evenement. In het voorjaar is de wachttijd gemiddeld een week of 4 tot 6 voor sportmedische onderzoeken. Juli en augustus genieten wij van de minder drukke periode en gaan zelf (om de beurt) op vakantie waardoor er minder personele bezetting is. Over het algemeen kun je in de zomermaanden binnen 3 a 4 weken terecht.

Wanneer de tijd van het jaar dus niet uit maakt, plan dan je sportmedisch onderzoek bij voorkeur in september, oktober, november. Lukt dit niet plan dan de afspraak tijdig. Bij dringende zaken doen wij er uiteraard alles aan om je snel te helpen. We werken dan gerust wat langer door, want wij weten als geen ander hoe vervelend het is om geblesseerd te zijn!